Рецепти та статті

Підписатися на RSS

Популярні теги Всі теги

Чим і кому корисний КУНЖУТ


Насіння кунжуту містить:


ефірне масло; вітаміни: А, В1, В2, РР, В5, В6, Е; кальцій, калій, фосфор, магній, натрій, залізо, селен, цинк, мідь, марганець, амінокислоти, білки, вуглеводи, клітковину тощо.

 

Кунжут називають «королем кальцію» :


100 гр насіння або 1 ст. л. кунжутної олії покриває добову потребу в кальції!

 

Кунжут незамінний продукт харчування для:


- дітей, у них йде посилений ріст кісткової тканини;
- людей літнього віку, у них на тлі гормональних змін відбувається «вимивання» кальцію з кісток;
- тих, хто страждає на остеохондроз і сколіоз хребта, має переломи та травми кістково-м'язової системи;
- тих, у кого порушена структура емалі, нігтів;
- для вагітних жінок та молодих мам;
- ну і просто людей, що піклуються про своє здоров'я!

 

 

 

 





Також кунжут є лідером серед насіння і горіхів з утримання фітостеринів - речовини, що:


- знижують рівень холестерину в крові, ризик розвитку онкологічних і серцево-судинних захворювань, а також підвищують імунітет
- сприяють оновленню клітин, прискорюють відновлення організму після психічних та фізичних навантажень, розсмоктують гематоми, нормалізують мінеральний обмін.

 



 





Корисна інформація: 1 цукерочка "Фундукове капучіно з медом" містить 4-5 гр насіння кунжуту, тобто 5 цукерочок містять 25% від добової норми кальцію! =)


Будьте здорові!

 

 

 

Джерело:

http://vedic-culture.in.ua/ru/vedic-cooking/spices-and-seasonings/1325-sesame-properties-and-application.html

Моркв'яна ХАЛВА

Неймовірно смачний індійський десерт. Смакує як в свіжому вигляді - теплим, так і охолодженим=) 

На 6 порцій:
1 дрібка шафрану
1 ст. л. води
2 чашки дрібно натертої моркви
6 столових ложок топленого масла гхі
1 чашка молока
1/3 чашки тростинного цукру, або внести в кінці в теплу суміш мед
1/2 ч. л. меленого кардамону
1 ст. л. подрібненого мигдалю 

Замочіть шафран щонайменше на 10 хвилин у ложці води. Нагрійте гхі в каструлі з товстим дном і покладіть туди моркву. Пасеруйте, доки морква не підрум'яниться і не з'явиться аромат. Постійно помішуючи, влийте молоко, замочений шафран та інші інгредієнти. Варіть на маленькому вогні, не закриваючи, до випаровування всієї рідини, протягом 12-15 хвилин. Часто помішуйте, щоб уникнути прилипання до дна!

Викладіть в мисочку, або ж зліпіть кульки та обмакайте їх в кокосовій стружці.
Смачного!!!
Джерело: АЮРВЕДИЧЕСКАЯ КУЛИНАРИЯ. Васант Лад, Уша Лад

Полуничний торт-кейк

 

Автор рецепта і фото: Анастасія Бєляєва

1 склянка кеш'ю
3-4 ст. л. меду
3 банани
10-12 середніх ягід полуниці
1 ст. л. слабо смаженого керобу

Кеш'ю можна замочити на годинку, а можна спробувати перемолоти сухі горішки до стану борошна. Потім збити з медом.

Вистелити форму харчовою плівкою, викласти горіхово-медову масу першим шаром. Другий шар - нарізана пластинами полуниця. Для третього шару добре збити 2 банани, викласти на полуницю.
Четвертий шар - збитий банан з Кероб. Прикрасити полуничкою.=)

Поставити на годинку в морозилку.
Смачного!

 

Джерело http://och-vkusno.com/deserty/klubnichnyj-short-kejk/#more-619

  • 1
  • 2