Рецепти та статті

Чим і кому корисний КУНЖУТ


Насіння кунжуту містить:


ефірне масло; вітаміни: А, В1, В2, РР, В5, В6, Е; кальцій, калій, фосфор, магній, натрій, залізо, селен, цинк, мідь, марганець, амінокислоти, білки, вуглеводи, клітковину тощо.

 

Кунжут називають «королем кальцію» :


100 гр насіння або 1 ст. л. кунжутної олії покриває добову потребу в кальції!

 

Кунжут незамінний продукт харчування для:


- дітей, у них йде посилений ріст кісткової тканини;
- людей літнього віку, у них на тлі гормональних змін відбувається «вимивання» кальцію з кісток;
- тих, хто страждає на остеохондроз і сколіоз хребта, має переломи та травми кістково-м'язової системи;
- тих, у кого порушена структура емалі, нігтів;
- для вагітних жінок та молодих мам;
- ну і просто людей, що піклуються про своє здоров'я!

 

 

 

 





Також кунжут є лідером серед насіння і горіхів з утримання фітостеринів - речовини, що:


- знижують рівень холестерину в крові, ризик розвитку онкологічних і серцево-судинних захворювань, а також підвищують імунітет
- сприяють оновленню клітин, прискорюють відновлення організму після психічних та фізичних навантажень, розсмоктують гематоми, нормалізують мінеральний обмін.

 



 





Корисна інформація: 1 цукерочка "Фундукове капучіно з медом" містить 4-5 гр насіння кунжуту, тобто 5 цукерочок містять 25% від добової норми кальцію! =)


Будьте здорові!

 

 

 

Джерело:

http://vedic-culture.in.ua/ru/vedic-cooking/spices-and-seasonings/1325-sesame-properties-and-application.html

Немає коментарів

Додати коментар
Конструктор сайтів
Nethouse